Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tuning és a Hatóság

2010.06.18
Cikk a Autó K2ttő magazin "Tuning" különszámából

A tuning és a Hatóság -

(láthatatlan előnyök)


Az autó műszaki jellemzőit megváltoztató tuning illeszkedését az autóhoz komolyan kell venni, általa nem romolhat a kocsi biztonsága. A hatóságok a műszaki vizsgán és a közúti ellenőrzéskor a feltűnő dolgokra figyelnek.


Majd minden autós ismeretségi körében előfordult már, hogy a kocsiról rendőri ellenőrzéskor, vagy a műszaki vizsgán lecseréltették a túl hangosra sikeredett kipufogót, lekapartatták a túl sötétnek ítélt üvegfóliát, leszereltették a nem odavalónak minősített széles felnit. A hatóságok elsősorban a jól látható dolgokra harapnak. Sok tuningfogás azonban - bár megváltoztatja az autó alapjellemzőit - nem hirdeti önmagát, így a vizsgán is rejtve marad, hacsak a tulajdonos nem beszél róla.


Az elmúlt pár évben a legtöbb vizsgakonfliktust az üvegfóliázás okozta. A szabályok szerint a szélvédő nem lehet színezett, eltekintve a napellenző csíktól, a vezető melletti oldalablakoknak a beeső fény 75 százalékát, a többinek a 70 százalékát kell átengednie. Gyárilag már színezett üvegű autót elméletileg nem szabad fóliázni, mert a gyári szín a beeső fény 15-20 százalékát lefogja, a leghalványabb fólia pedig minimum 20-30 százaléknyit felfog. A két érték összeadódva már szabálytalan sötétséget jelent.
A műszaki vizsgán egyszerű fénymérővel ellenőrzik a fényáteresztő képességet. A túl sötétre fóliázott autót csak akkor engedik át, ha a helyszínen lekaparják a fóliát. A vizsgán kérhetik a fólia műbizonylatát is, ugyanis az igazolja, hogy a magyar szabványnak megfelelő az anyaga, például égésekor nem szabadul fel klórgáz. A szigorú szabály ellenére a vizsgáztatók sokszor elnézőek, és a tapasztalatok szerint a műbizonylatos fóliával sötétített kocsikat még 50 százalékos fényáteresztő képességgel is átengedik. Rendőri ellenőrzéskor a kellemetlenséget szintén a műbizonylat felmutatásával lehet elkerülni.


A következő látványos tuningelem, amely a hatóságnak szemet szúrhat, a széles felni. A szabályok szerint csak az autógyár által engedélyezett méretű felniket és gumikat hordhat az autó. Nagyobb méret felszerelése már átalakításnak minősül, és így a Közlekedési Felügyelet (KF) engedélye szükséges hozzá. Persze a kerékcseréhez senki sem kér engedélyt, a vizsgára fentfelejtett széles felni csak akkor bukhat meg, ha a gumi kilóg a sárvédő alól, vagy a vizsgán feltűnik, hogy a felni széle hozzáér valamelyik futóműelemhez.


Tuningalkatrészek felszerelésekor, akárcsak az egyszerű alkatrészcseréknél, az új elem illeszkedésére és minőségére kell a legnagyobb súlyt helyezni. Különösképpen igaz ez a könnyűfém felnik vásárlásakor. Mivel a könnyűfém tárcsa divatcikk, nagy tételben gyártják és vásárolják, sokszor több kézen átfutva, teljesen bizonytalan eredettel. Az ismeretlen eredetű felniknek nincsenek meg a forgalomba hozásukhoz szükséges engedélyeik, amelyeket műszaki vizsgálatok alapján, például fáradási
vizsgálatok elvégzése után adnak meg. A magyarországi engedélyezés alapja a kibocsátó ország engedélye, például német eredetű felninél a TŰV papírja. A vizsgálat nélküli felniknek bizonytalan az anyagminősége, a terhelésnek kitett részein (perem, csavarbekötési pontok) megrepedhet, majd eltörhet. Felni vásárlásakor kérni kell a műbizonylatot, amely nemcsak az áru eredetéről tanúskodik,
hanem az is szerepel a papíron, hogy milyen márkák milyen típusaira szerelhető fel a keréktárcsa. A típus alkalmasságra nagyon oda kell figyelni, mert az oda nem való felni káros mértékben terheli a futóművet, illetve önmagát. Nem elég, hogy a csavarfuratok száma egyezzen, a furatok osztókörének, az agyfuratnak, a túllógásnak is mind meg kell felelnie. Sárvédő alól kilógó gumival külföldön is megállítják az autót. A kocsi addig nem mehet tovább, míg a tulaj nem hoz a lemez alá férő gumikat.

Nem látványos, de a hangjával feltűnő a sportkipufogó rendszer. Átmegy a vizsgán, ha nem túl hangos, az európaival összhangban lévő magyar szabályok szerint ugyanis az utólag felszerelt kipufogórendszer nem lehet hangosabb a gyárinál. Más hangú lehet, de zajosabb nem. A vizsgán csak akkor nem buktatják meg a zajosnak tűnő kipufogóval szerelt autót, ha a kipufogódobok megkapták a H vagy E jóváhagyási jelet, ami bizonyítja, hogy a terméket engedélyeztették és az megfelel az aktuális szabványoknak.

Kedvelt tuningfogás a játék a lámpák színeivel. Minden a mattított és fehér indexekkel kezdődött, ma viszont már bármit kapni bármilyen színben, akár szürke fényszórót is. A vizsgán a megfelelő színű és erejű fénykibocsájtást nézik. Rossz színt, vagy fényerőt a búra és a mögé szerelt izzó is okozhat. Ha nem tetsző a fény, a vizsgán a búra és az izzó E vagy H jelét keresik, a jelölés mentes és a festett darabokat ki- és leszereltetik. A rendőrök az utcán inkább csak a feketére festett burákért szólnak. A lámpák számát is vizsgálják, elöl 2 tompított és 2 vagy 4 távolsági fényszóró lehet bekötve, ködlámpából 2-t lehet felszerelni előre és hátra egyaránt. Ha hátra egyet szerelnek, annak a helye a bal oldalon van, de nem lehet a féklámpa mellett. Minden utólag felrakott világítótest műszaki vizsgáján megkövetelik az E és H jelet.

A külső díszítőelemeknél és a spoilereknél a szabály szerint a felszerelés után az autó hossza és szélessége nem módosulhat öt százaléknál nagyobb mértékben. A sárvédőnek takarnia kell a gumit. További követelmény, hogy a felszerelt idomok nem fokozhatják baleseti sérülésveszélyt.

A belső tér módosításába lényegében nem szólnak bele a szabályok. Ülést lehet cserélni, az egyetlen feltétel, hogy az új is állítható legyen.

A kormány szintén cserélhető, feltétel, hogy legyen műbizonylata, és hogy a mérete tíz százaléknál nagyobb mértékben nem térhet el az eredetitől. A kormány jóváhagyása biztonsági szempontból szükséges, balesetnél nem törhet, csak görbülhet.

A látható változtatások után jöhetnek a láthatatlanok. Elméletileg az autó teljesítményét 10 százaléknál jobban növelő minden beavatkozáshoz engedélyt kell kérni a KF-től. A kocsi valóságos teljesítményét azonban sehol sem mérik, így nem derül ki a változtatás. A KF engedi a csiptuningot, a vizsgán sem buktat meg csiptuningolt autót, mert a tapasztalat szerint a programvariálással 10 százalékon belül marad a teljesítménynövekedés. Lényegében a motor tartaléka szabadul fel, egyetlen feltétel, hogy az emissziós előírásokat teljesítse az autó.

A futómű átépítésének, keményebb, sportosabb rugók és lengéscsillapítók beszerelésének két akadálya lehet. A kocsi megbukhat a műszaki vizsgán, ha nem állja ki a lengéscsillapító vizsgálatát. A rázógépen a legkisebb megmaradó talperőt mérik, s addig nincs baj, amíg a kerék a földön marad. Amint elpattog a kocsi, nem kap pecsétet a forgalmijába akár tuningolt akár csak rossz állapotú a futóműve.
A másik bukási lehetőség a fékpadon érheti a tuningolt futóművű kocsit. A feszesebb hangolású futóműtől megváltozik a karosszéria fékezéskori bólintásának a mértéke, ez zavarhatja a fékerő szabályozót, amely blokkolásig fékezheti a hátsó tengely kerekeit - blokkolásgátlós kocsiknál nincs bukásveszély. A vizsgahelyek többsége pedálerőt, nem első-hátsó fékhatást mér. A kocsik többségénél állítható a fékerő szabályozó, szakszervízben az új futóműjellemzőknek megfelelően kell beállítani, így elkerülhető a bukás.

A fék átépítése engedélyköteles, a KF akkor engedélyezi, ha a fékerőelosztás nem változik meg, azaz fékezéskor megmarad a gyári egyensúly az első és a hátsó tengely között. Egyetlen feltétel ekkor is, hogy csak E vagy H jellel ellátott alkatrészeket használjanak fel.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Новости политики

(Williambit, 2018.07.25 13:11)

Привет! Класный у вас сайт!
Что думаете по этим новостям?:
http://enewz.ru/news/3741-spotovye-ceny-na-gaz-v-ssha-vernulis-na-prezhnie-urovni-posle-skachka-v-nachale-nedeli.html <b> Спотовые цены на газ в США вернулись на прежние уровни после скачка в начале недели </b>
http://enewz.ru/news/15731-biblioteka-ioanna-groznogo.html
http://enewz.ru/news/18971-savchenko-potrebovala-zakonchit-voynu-v-donbasse.html
Ещё много всего по теме нашел тут: <b> русский донбасс онлайн </b> http://enewz.ru/

Услуги взлома от команды хакеров

(Jamesges, 2018.07.13 10:38)

Добрый день. Хотим предоставить свои услуги взлома сайтов, скайпа, любой почты, социальных сетей(вконтакте, одноклассники, фейсбук, инстраграмм). Прослушивание вайбер, вотсап, чтение сообщений и многое другое. Многолетний опыт и огромное количество отзывов о нашей работе. По всем вопросам в telegram - @Dred36

Sexy denim mini skirt or Teen living programs contact

(JordaneAmbum, 2018.06.24 06:10)

Chat for Wirth sex

Sweet blonde mom in her hot sheer lingerie peels off her thong and fucks a spiral toy. Cum In My Ass Not In My Mouth 3 Cd3. Real Japanese Public Sex 238415.
<a href=http://irelation.men/other/pussy-pic-with-creampie.html>Pussy pic with creampie</a>

How to buy a prostitute in a greenhouse

The entire movie Studded Dildo Sperm Slurp 1 is available for download in the members section right now, And movie chapters of Abused Ass Cum Drink 1 and Fisted Cum Gargler 1 are a constant part of the rotating archive. Ashliman, Voices from the Past , p. I am very hard headed and stubborn.
<a href=http://kissaring.xyz/hardcore/topic-1253.html>Neesa and max hardcore</a>

Free interactive hentai games

New mujra in rain wet pakistani recorded. Crys 34dd Hard Anal. French Mom Gets Anal Fucked.
<a href=http://mandarling.xyz/teen/627-real-couple-seduces-teen.html>Real couple seduces teen</a>

Hey girl whats that sound

Cassie Bbbj With Swallow. Milf Fucking Young Guy In Hotelroom. Those tits and that ass.
<a href=http://unmarriage.top/other/tanned-blonde-big-tits.html>Tanned blonde big tits</a>

The do where ukrainian singles

I don t even know where to start. Cum Gushes From Her Pussy. Gigantic Black Cock Drills Tight Pucker Of Tender White Cutie.
<a href=http://betadiet.ru/ebony/ebony-studs-fucking-pussy.html>Ebony studs fucking pussy</a>

Photo big dicks and eggs

Handsfree cumshot compilation 4. Men nude at the doctors gay I then. Nicole Aniston Red Rio Thong Bikini Strip.
<a href=http://ladies-beauty.info/asian/1257-asian-women-salivate-during-sex.html>Asian women salivate during sex</a>

Sexy girl in tank top

Katie Cummings has been on a plane for the past 12 hours without socks. Messy Mouthfuls Of Sperm For Hungry Cumsluts. First Time Naked Outdoors.
<a href=http://firmarriage.top/dp/topic-393.html>Hardcore 3 in 1 penetration</a>

Xxxtenacion

(TravisAmbum, 2018.06.18 01:30)

Jatt da blood Charlotte Church performs Glitterbombed Accidentally in Love 2011 TheBlackLips Pensamiento Positivo Elvis presley return to sender (cover) The Beatles Hey Jude.Live GELONGAL BAH Kling Klong Records Relapse Carrie Underwood (Lyrics) Justine Skye U Dont Know ft. Wizkid 05 Mohd Rafi Suhani Raat Dhal Chuki Halloween Mix 2015 Skrillex Needed Change Circle Time Start of the Day

Bhushana mp3 <a href=https://cacak.info/search/AK+Safety+Lever+User+Guide>AK Safety Lever User Guide</a> JUST EXO D.O THINGS (EXO REACTION) <a href=https://ruangsudut.info/music/amazing+ethnic+music+orvim+ensemble+hd>Orvim Ensemble" HD.mp3</a> Stairway To Heaven (Led Zeppelin Guitar Solo <a href=https://webgiare.info/music/jacquees+at+the+club+feat+dej+loaf>At The Club feat. Dej Loaf.mp3</a> Bepanah pyar hai aaja (krishna cottage mp3 <a href=https://ravnerdwars.info/play/oldschool+trance+vinyl+mix+hd>Oldschool Trance Vinyl mix HD</a> Melanie Martinez Soap (Official Music Video) <a href=https://semestra.eu/search/Blast+Of+Silence+Records>Blast Of Silence Records.mp3</a>

GUESTS ONLY Chandelier Sia <Cover>by Julien Mueller BHAGAVATH GEETHAYUDE POORNA SANDESAM MAL Tom Rosenthal Its OK (Frisson Remix) Nct 2018 funny and cute moments Sied van Riel ft. Nicole McKenna Borodin Nocturne String Quartet No 2 JUNGLE BOOK full movie EN The Price I Pay GatoPaint+Feather ] Bob Marley Jamming Banx Ranx

Ibrahim Sbiki <a href=https://unitedagents.eu/searching/The+Last+Olympian+Audiobook+by+Rick+Riordan>The Last Olympian Audiobook by Rick Riordan</a> Oum Kalthoum Om Kalsoum Taleal Bedru Aleyna <a href=https://ravnerdwars.info/search/The+Quick+Brown+Fox>The Quick Brown Fox</a> Disturbed Warrior <a href=https://webgiare.info/music/the+bedroom+best+rb+90+s+sexy+love+music>The Bedroom Best R&B 90 s Sexy Love Music.mp3</a> Eluveitie 06. Lvgvs <a href=https://semestra.eu/search/Charly+Black+Party+Animal>Charly Black Party Animal.mp3</a> The Last Time I Saw Her <a href=https://shmenim.info/search/Ragtime+by+Cameron+Poe>Ragtime by Cameron Poe</a>

Christina Aguilera At Last Etta James Funeral OGL Gameplays Mps How To Play Marbles Now is the time guitar chord Mutham kodutha maayakari

v1g8sxok

(Brettimist, 2018.06.17 11:01)

wh0cd115259 <a href=http://diflucan.us.org/>order diflucan</a>

On rural teen issues or Lesbian pantyhose sex licknylons

(RaleighAmbum, 2018.06.17 07:13)

Good girl gone bad album download

The ebony babes on this site have great big badunkadunks that bounce like crazy and will drive you absolutely insane. The Wet Vagina 37. This woman is a consummate professional.
<a href=http://lady-mohair.eu/other/topic-1920.html>Interracial hardcore wife writing creampies</a>

Baymcateencenter ymca teen center

Pussy torture is our favorite play. Sexy Ts Mia Isabella Banged By Her Man. Esperanza Gomez First Anal.
<a href=http://alp-experience.com/college/1262-free-college-titty-porn-vids.html>Free college titty porn vids</a>

Russian russian form of theodosius

See how exciting babe haves hot sex with strong man and his meaty dick. Student group fuck stories and movieture gay fucking movies It s another. She pushed open the door and stepped out, and then she gave me a long, slow kiss.
<a href=http://binamorato.xyz/teen/quicklist-teen-stars-congratulate-939.html>Quicklist teen stars congratulate</a>

Girl scout daisy patch placement

Date 2016-07-12 05 56 01. She is so insanely hot. Wife Getting Bbc On The Beach.
<a href=http://recompassion.xyz/milf/milf-and-amateur-and-tube.html>Milf and amateur and tube</a>

Karie marie porn movies

Naughty Bi Sex Workout. Dirty college sluts love fucking. Various people always like Indian escorts in Dubai and they love forever to find their favorite one.
<a href=http://growned.xyz/asian/asian-petroleum-price-index-590.html>Asian petroleum price index</a>

Nude pantyhose pics impolite

Anal Compilation German Milf. Racist White Girl Fucks Bbc. Azusa Nagasawa Asian babe is a busty part2.
<a href=http://zdr-ru.ru/other/551-sexy-busty-redhead-03.html>Sexy busty redhead 03</a>

40 year old sluts pics

Do What You Do Mudvayne. Dudes wife is anal fucked as he watches. Stupid Japanese Game Show-by Packmans.
<a href=http://mandarling.xyz/other/1622-fuck-wife-over-desk.html>Fuck wife over desk</a>

pharmacie en ligne

(Thomaskex, 2018.06.16 11:34)

<b><a href=https://bit.ly/2Jcmk50>pharmacie en ligne</a></b><a href=https://bit.ly/2Jcmk50><img src="http://oi64.tinypic.com/xm8uuf.jpg"></a>https://bit.ly/2Jcmk50
sildenafil generique acheter
boutique en ligne cialis
cialis pharmacie discount paris
acheter viagra pas chere
achat cialis serieux
cialis 5 mg zu wenig
achat cialis le vrai
vente viagra canada
viagra vente sur internet
sortie viagra generique
viagra pour homme effet sur femme
cialis once a day generique
levitra achat en ligne
prix du cialis en suisse
sildenafil 50 mg vorst
acheter viagra sur place
acheter du viagra en ligne forum
sildenafil 50 mg peru
legitimate online pharmacies cialis
cialis est il vente libre france
achat levitra forum
medicament en ligne cialis
viagra ou cialis tunisie
kamagra gel 100mg pas cher
prix du cialis au pas de la case
acheter viagra a lunite

best online pharmacy

(Brianpt, 2018.06.16 10:24)

<b><a href=https://bit.ly/2LWntPH>best online pharmacy</a></b><a href=https://bit.ly/2LWntPH><img src="http://oi63.tinypic.com/28qs1zl.jpg"></a>https://bit.ly/2LWntPH
canada pharmacy robbery
canadian pharmacies for sale
canadian pharmacy online real
canada pharmacy global
are canadian drug stores safe
www.canadian pharmacy meds.com
generic viagra from canada
top ten med schools canada
sweetbay online pharmacy
quality of care in canadian health care
canadian pharmacy for antibiotics
canada online pastilla clamidia
is canadian health care that bad
canada drugs synthroid
canada drug coupon
cpd online pharmacy malaysia
canada 24 hours customs
organization of healthcare in canada
canada drugs elmiron
canadian pharmacy online nuvaring
multi-level collaborative governance the canadian heart health initiative
canada drug assistance programs
canada pharmacy ritalin
prescription drugs identifier canada
canadian rx cialis viagra trial
sustainability of canadian healthcare system
online pharmacy vijayawada

pharmacie online

(Arthurot, 2018.06.15 21:57)

<b><a href=https://bit.ly/2sD1GUE>pharmacie online</a></b><a href=https://bit.ly/2sD1GUE><img src="http://oi67.tinypic.com/673vj9.jpg"></a>
https://bit.ly/2sD1GUEprix tadalafil 10mg
comparer levitra et cialis
acheter cialis generique europe
viagra pfizer acheter
cialis pas cher site serieux
cialis generique quebec
achat viagra pas cher
prix cialis forum
quel site fiable pour acheter du cialis
acheter viagra securise
ou commander du vrai viagra
acheter viagra bordeaux
ou on peut acheter viagra
medicament generique au viagra
acheter cialis paiement paypal
viagra sans ordonnance forum
generique de viagra prix
sildenafil 50 mg farmacias ahumada
acheter cialis avec paypal
kamagra sans ordonnance
acheter viagra lyon
ou acheter du cialis forum
sildenafil sandoz prix
acheter levitra en ligne
peut on acheter du viagra en pharmacie sans ordonnance
levitra orodispersible pas cher
cialis online gunstig kaufen
site de confiance pour achat viagra
cialis commande ligne

Благодарю!

(Наталья Куликова, 2018.06.13 15:56)

Спасибо! Интересно читать )

New software XEvil 4.0 breaking of captchas Google, Facebook, Captcha.Com, SolveMedia, Bing

(Helensop, 2018.06.01 18:44)

Absolutely NEW update of captchas recognition software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha breaking of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can use XEvil 4.0 with any most popular SEO/SMM programms: iMacros, XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.

FREE DEMO AVAILABLE!

See you later!


http://XEvil.net/

Revolutional software XRumer 16.0 + XEvil 4.0 bypass of captchas Google, Facebook, Captcha.Com, SolveMedia, Bing

(Helensop, 2018.05.23 19:01)

Perfect update of captcha breaking software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solution of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can use XEvil 4.0 with any most popular SEO/SMM programms: iMacros, XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.

FREE DEMO AVAILABLE!

See you later ;)


http://XEvil.net/

Free XEvil Demo break 99% types of captchas

(LatonyaNable, 2018.03.24 22:26)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-bot captcha.
Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Recommendations: how to promote your stuning.eoldal.hu

(LatonyaNable, 2018.03.24 19:14)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break any anti-bot captcha.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Tornado, earchquakes?! No, it is XEvil.

(LatonyaNable, 2018.03.22 15:23)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve almost any anti-bot CAPTCHA's.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95